dimarts, 14 de juliol del 2009

Alguaire, l’aeroport d’Andorra. Negociacions andorranes.

Per estar a primera hora del Dissabte a les pistes, els vols hauran de ser durant la nit del Divendres i la sortida desprès d'esquiar, per la tarde-nit del Diumenge. De moment son vols que ens estalviem a l'Alt Urgell, 6 d'arribada i 6 de sortida cada setmana. Només durant la primera temporada PARLEM DE 12 VOLS SETMANALS. Amb el temps anirà amb augment, ja que Andorra disposa de uns 50.000 llits pel turisme. A E D A U


Estacions Andorranes negocien portar 10.000 esquiadors per Lleida.
Serien turistes espanyols i vindrien a través de la majorista de viatges Pyrenair, que ja opera a Osca
Els primers viatgers que arribin a l'aeroport de Lleida Alguaire podrien tindre Andorra com a destí final.
I és que les estacions d'esquí del país veí s'han avançat al sector de la neu de Lleida i ja preparen la pròxima temporada comptant amb una infraestructura que els aportarà un alt valor afegit: l'aeroport, que segons les previsions de la Generalitat s'estrenarà a finals de la pròxima tardor.
El president del Govern andorrà, Jaume Bartumeu, va assenyalar que el seu objectiu era fer d'Alguaire el seu aeroport de referéncia i ara són les empreses andorranes les que segueixen aquest pla, mentre que les empreses i institucions lleidatanes encara no han fet cap pas concret, o almenys no 1'han fet públicament, per aprofitar l'aeroport per potenciar els atractius turístics de la província.
Segons publica el Diari d'Andorra, Ski Andorra, organisme que agrupa totes les estacions del país veí, ¡Andorra Turisme negocien amb el majorista de viatges Pyrenair portar uns 10.000 esquiadors aquest mateix hivern ales pistes andorranes amb el suport económic del Govern andorrá.
Les negociacions estan molt avancades i 1'únic escull, segons el mateix rotatiu, és que 1'empresa aragonesa Pyrenair, que ja opera a l'aeroport d'Osca, demana entre 500.000 i 800.000 euros per establirse a l'aeroport de Lleida Alguaire.
Les estacions andorranes esperen que, si finalment qualla el projecte, podran reforcar la seua posició al mercat de la península ibérica. Pyrenair oferiria connexions entre l'aeroport lleidatá i Galícia, Lisboa, Madrid, les Canáries i Mallorca, segons les negociacions entre Andorra i la companyia. Pyrenair comercialitza a l'aeroport d'Osca principalment packs de neu (inclouen vol, trasllat i forfet) o viatges de grup, peró també ofereix passatges a la seua página web, amb la qual cosa, si s'installés a Lleida, s'obriria la possibilitat que els lleidatans també poguessin aprofitar aquests vols.

EL PROJECTE DE LA SEU ES REFREDA
Mentre les expectatives entorn a l'aeroport d'Alguaire van creixent a mesura que s'apropa el novembre, data prevista per a la inauguració, el projecte de transformar l'antic aeròdrom de la Seu d'Urgell en aeroport, es refreda. De fet, el Pla d'Aeroports,Aeròdromsi Heliports de la Generalitat contempla obrir a curt termini la insfraestructura de l'Alt Urgell com a petit aeròdrom, amb una inversió de 2 milions d'euros, i preveu, en el període entre el 2009 i el 2015, redactar un pla director que precisarà el seu futur i revisarà la inversió incial prevista en 113 milions d'euros.
El context de crisi econòmica i el rebuig del Govern andorrà a participar en el projecte han obligat la Generalitat a replantejarse l'aeroport de la Seu d'Urgell.
La infraestructura se situarà a les antigues instal·lacions, entre els municipis del Pla de Sant Tirs iMontferrer i Castellbò, tancades el 1984 i que des de llavors han utilitzat aeroclubs.La Generalitat va comprar el 85% de la propietat el 2006.

L’APUNT
Sis vols al dia els caps de setmana d'hivern
Per portar 10.000 esquiadors a Andorra mitjançant l'aeroport de Lleida,Pyrenair operaria uns 6 vols diaris els divendres i diumenges durant els caps de setmana de la temporada d'hivern, segons les xifres de la temporada passada de l'aeroport d'Osca, que Andorra pretén igualar la pròxima campanya. L'empresa assegura que els 11.000 passatgers que va transportar al Pirineu aragonès el període hivernal 2008-2009 van repercutir al sector de l'hostaleria en unes 25.000 pernoctacions. El Govern preveu obrir l'aeroport d'Alguaire amb capacitat per operar dos vols diaris.Ryanair, Spanair, comva avançar ADN-Lleida, i Vueling són les candidates a estrenar la pista.