dijous, 9 de juliol del 2009

Registre a l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet pel Progrés del Pirineu

Ens ha arribat el següent document que l’ha registrat el Partit de Progrés a l’Ajuntament de Ribera d’Urgellet.
A lo qual, nosaltres hi afegim que les poblacions mes greument afectades pel aeroport se’ls hauria de tenir un tracte especial en tota la negociació, en lloc d'apartar-les i criticar-les com s’ha fet.
Es de raó que les poblacions en les que hi està enclavat l’aeroport i principalment la població on hi haurà mes obra sigui la que mes s'escolti.

AEDAU demana la Generalitat i als diferents grups polítics comarcals que s’escolti a la gent mes perjudicada pel projecte. Que intenti minimitzar l'impacte ambiental, acústic, paisatgístic i la problemàtica social que causarà l’instal·lació d’aquesta infraestructura.

També posem sobre la taula la següent proposta:
Si s’adjuntés els pressupost de l’aeroport amb el pressupost de l’autovia, es podria fàcilment portar una línea de tren que arribés a La Seu i tingués parada a totes les poblacions (Ponts, Oliana, Organyà, Pla de Sant Tirs, Adrall, Montferrer, Castellciutat i finalment La Seu) i altres trens directes de La Seu al final de recorregut que s’enllaçaria amb l’AVE.
Amb aquesta actuació tindríem mes bon transport per persones i transport mes econòmic per mercaderies, lo qual rebaixaria el cost de molts productes.
Això si seria pensar amb l’Alt Urgell. AEDAU
_________________________________________________

Document registrat pel Progrès del Pirineu a l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet F.Isern





A l'atenció de l'Alcalde de Ribera d'Urgellet Antoni Capdevila Tarradelles



Arrel de les ultimes declaracions que han fet alguns politics de la Generalitat, del Govern d'Andorra i politics locals sobre la inversió per la reobertura de l'aeroport i que darrerament han sortit publicades a la premsa provincial i local, s'ha generat una certa confusió entre alguns veïns ja que es diu que es volen començar les obres d’immediat per reobrir l'aeroport tal com està en l'actualitat i abans d'acabar aquest any 2009.

El Grup de Progrés del Pirineu (PM) de Ribera d'Urgellet fa una sèrie de preguntes i observacions:
-Es portarà a terme l'ampliació que es va proposar en el seu dia i que va portar tanta polèmica entre els nostres veïns?
-Es condicionarà la pista actual com a heliport i per avionetes?
-S’hi faran vols per transportar viatgers?
-Es reobrirà com escola de vol?
-Hem de saber amb certesa quines activitats hi ha previstes en la reobertura de la infraestructura.
-Som sabedors que el Departament de Política Territorial té previst dur a terme una xerrada a La Seu d'Urgell per parlar sobre la reobertura de l'aeroport. Creiem que es de calaix que aquesta exposició es faci al municipi mes afectat -que es el nostre-i no només a La Seu, que solament n'és part interessada. En teniu coneixement, d'aquesta xerrada, i penseu fer cap pas perquè la Generalitat també informi directament al municipi?

Per tal d'aclarir els dubtes dels nostres veïns i evitar que no s'hagin de desplaçar a La Seu, li demanem com a Alcalde que faci els tràmits oportuns per demanar al Departament de Política Territorial i Obres Públiques que un representant seu faci al nostre municipi una exposició pública on s'exposin clarament els plans previstos per l'aeroport, que afecta i pot afectar en el futur a molts veïns de Ribera d'Urgellet.