diumenge, 19 de juny del 2011

Primer aniversari de la reobertura de l'aeroport Pirineus-La Seu d'Urgell


Noticia publicada al web de Radio Seu el 17.6.11

PTOP es va comprometre a travès del seu Director General del Alt Pirineu i Aran, que no hi hauria escola de vol a l'aeroport.
Ara, ja no hi ha, ni el mateix Conseller, ni els mateix Director General. I es fa tot diferent. AEDAU

Ricard Font presideix aquest dissabte la celebració, que començarà a les 11 del matí

L'Aero Club Barcelona Sabadell anuncia que pròximament impartirà cursos de pilot privat i farà cursets d'iniciació i batejos de l'aire.


El director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font, juntament amb l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, presidirà aquest dissabte la celebració del primer aniversari de la reobertura de l’aeroport Pirineus-La Seu d’Urgell. Amb motiu d'aquesta efemèride, s'obrirà les instal.lacions i hi haurà taxes gratuïtes per als avions durant tot el dia.

A més a més, coincidint amb l'acte de celebració pel reinici de l'activitat al camp de vol pirinenc, l'Aero Club Barcelona Sabadell presentarà, entre les 11 del matí i les dues del migdia, les propostes que començarà a desenvolupar a partir d'ara a l'Aeroport Pirineus-La Seu d'Urgell.

L'entitat impartirà pròximament cursos de pilot privat d'avió, a més de cursets d'iniciació de tres hores de durada i batejos de l'aire. Una altra activitat que durà a terme l'Aero Club Barcelona Sabadell són cursos per a pilots de les comarques de la demarcació de Lleida i d'Andorra que ja tenien la llicència de vol i que desitgen recuperar-la.

Les instal.lacions de vol alturgellenques acolliran dos dels avions de l'entitat: un Cessna 172 de quatre places, matrícula EC-DAE, que porta incorporat un silenciador per limitar les emissions acústiques, i un Robin de dues places, matrícula EC-HMF.

La previsió és que a més dels dos avions amb base a l'aeroport Pirineus-La Seu d'Urgell, altres aeronaus hi aterrin, ja que la Federació Aèria Catalana ha fet una crida per celebrar el primer aniversari de la reobertura de la instal·lació aeroportuària

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El dia que nos caiga una avioneta encima de alguna casa,cuando empiecen a hacer prácticas, a quien vamos a reclamar a la Generalitat, al Ayuntamiento de La Seu al de Ribera de Urgellet? porqué al piloto poco podremos decirle.
Un campo de prácticas deberáa estar mucho más apartado de los núcleos urbanos, para no ocasionar daños humanos.
Otro tema importante es que no hay cobertura sanitaria suficiente en la comarca, ni en La Seu d'Urgell para abastecer a un aeropuerto.
Y menos ahora que el Hospital de La Seu reduce la capacidad, cierra un quirófano y la segunda planta de habitaciones definiticamente, además, según se comenta despiden al 10% del personal sanitario.
Hago este comentario, por los hechos ocurridos en Andorra recientemente.

Anònim ha dit...

Suposo que la vida de les persones importa poc davant de poder tornar a reobrir l'aeroport.
FALTE PENSAR ABANS D'ACTUAR! (va pels politics)

Anònim ha dit...

Aquest dia es el que el Jesús Dòria, Tinent d'Alcalde de Ribera d'Urgellet, va denunciar al Mossos d'Esquadra el soroll de les avionetes durant la demostració.
També fa ver una recollida de signatures a Àrfa contra l'aeroport.