dissabte, 11 d’abril del 2009

Entrevista a l'Alcalde de La Seu d'Urgell

El Dimecres 8 d'Abril per la tarda vam tenir la reunió amb l’Alcalde de La Seu d’Urgell Sr. Albert Batalla.

Es un seguit d’entrevistes que fa el Diari d’Andorra i convida a tres persones de col·lectius que puguin estar interessats a fer preguntes al personatge entrevistat. Van convidar a un representant dels Jubilats de La Seu, Unió de Botiguers i AEDAU.

De AEDAU vam preguntar al Sr. Albert Batalla:

1. Què pensa de malmetre a població d' Adrall per l’aeroport. Dic malmetre perquè el talús per allargar la pista quedarà a 50 metres de les cases. Pensem que aquest talús es una enorme muntanya de terra i runa de 175 metres d'alçada per uns 350 d'amplada i uns 450 de llargada. Si l'aeroport deixes de funcionar, qui el mantindria perquè no passes res a la població que quedarà sota del talús.

2. Perquè l'Ajuntament de La Seu al fer alguna actuació urbanística per beneficiar a la Seu, quasi sempre va en detriment de la resta de poblets de la comarca?

Perquè no es pensen totes les actuacions urbanístiques des del punt de vista comarcal i buscar una sortida viable per tota la comarca i que tothom sabés quina es? Les institucions van per una banda i les inversions privades per un altra, si tots sabéssim cap on volem anar seria millor per tots plegats.

3.. De AEDAU donem les gràcies al Sr. Batalla per haver entrat la sol·licitud de restauració de Sant Martí de Tost al Parlament de Catalunya. Dins de Ribera d’Urgellet tenim d’altres construccions romàniques i medievals que també necessitarien suport polític per preservar-les i restaurar-les com el pou de gel d’ Àrfa, el Castell de Tost, el Castell de Calasanç, etc..

Les respostes de l’Alcalde Batalla:

1. Aposta per l’aeroport, però en el Pla Director es on es configurarà la forma i actuacions. De moment aquest estiu s’asfaltarà la pista i es farà alguna reparació a la torre de control i sols serà per aviació esportiva i d’emergències. Referent als talussos va dir que no pot ser, que s’ha de mirar be com es fa.

2. Accepta la nostra proposta com bona, tot i que ells pensa que tot l’Alt Urgell hauria de fer propostes i actuacions comunes. Que s’han anat fent actuacions comunes en tota la comarca, bus, guarderies, sanitat, etc.

3. Va estar molt agraït dient que normalment mai li donen les gracies.

Vam entregar al Sr. Batalla una copia del Recurs presentat al Conseller de PTOP contra l'aeroport.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bona feina!!!
Lluiteu per una bona causa!!!