dimecres, 17 de juny del 2009

El Senat rebutja la moció d'allargar la línia de ferrocarril fins a Andorra


S'ha presentat una moció gens bona per nosaltres, comunica Andorra amb Barcelona per Puigcerdà. Poc territori de l'Alt Urgell, en compte de demanar que comuniqués també la resta de l'Alt Urgell (de la Seu a Ponts) en direcció Lleida o Barcelona.
Pel que es veu, alhora de demanar coses no es compta amb els interessos dels alt urgellencs, de ser així, s'hagués fet diferent la proposta al Senat. Amb el tren si no es vigila passarà el mateix que amb el SEU BUS, diu que comunica l'Alt Urgell i es queda al Pont d'Arfà.
On estan els politics comarcals que es suposa que velen pels nostres interessos? AEDAU


La Comissió de Foment del Senat d'Espanya va rebutjar ahir una moció presentada pel Partit Popular per la qual insta l'Executiu del país veí a iniciar les obres de desdoblament de la línia de ferrocarril entre Vic i Barcelona, i en la qual els populars també reclamaven que s'iniciessin els tràmits d'estudi de prolongar la línia Barcelona-Vic-Puigcerdà fins a la Seu d'Urgell i Andorra. A més, demanaven l'adaptació perquè es puguin circular trens d'ample internacional en tot el seu territori fins a França. En l'exposició de motius de la iniciativa, el PP assenyala que la línia Barcelona-Granollers-Vic-Puigcerdà-La Tor de Querol requereix d'actuacions urgents de millora, especialment en el tram entre Barcelona i Vic, on segons diu la declaració "és imprescindible" desdoblar la línia. Segons la moció del PP rebutjada pel Senat, es considera necessari millorar la qualitat de la via des de Vic fins a Ripoll i França per millorar les freqüències i la velocitat comercial. El conjunt de la línia i la seva prolongació hauria d'adaptar-se a l'ample internacional amb l'objectiu de convertir-la en una línia internacional que serviria de sortida alternativa a França tant per a passatgers com per a mercaderies.
Aquest és un capítol més de les negatives que ha tingut la proposta de fer arribar el ferrocarril a Andorra. Un projecte que avui per avui no es té en compte ni a curt ni a mitjà termini, segons s'ha pogut anar veient amb els contactes que s'han mantingut els principals representants de la política del Principat amb els de la Generalitat de Catalunya i de la secretaria d'Estat d'Infraestructures del Govern espanyol. En les darreres eleccions el partit Coalició Reformista tenia en el seu programa electoral tirar endavant aquesta iniciativa.