dijous, 19 de febrer del 2009

Queixes: Prou actuacions

ABANS D’ATORGAR NOUS PERMISOS D’EXTRACTIVES A RIBERA D’URGELLET S’HAURIA DE CONTEMPLAR EL MUNICIPI EN TOT EL SEU CONJUNT. HI HA MOLTES ACTUACIONS QUE S’HAN DEMANAT PERSMISOS EN L'ÚLTIM ANY. AL SER TOTES AL MATEIX MUNICIPI, S'HAURIA DE FRENAR-LES PER CONTEMPLAR-HO EN GLOBALITAT. I CONSENSUAR-HO AMB LA POBLACIÓ RESIDENT.

1. AEROPORT DE LA SEU D’URGELL (TALÚS DE 10,5 MILIONS DE METRES CUBICS DE TERRES I RUNES A MENYS DE 100 METRES D’ADRALL 450X250X175) ES DONA PER SUPOSAT QUE LA BAIXADA DE RUNA D'ANDORRA SERÀ A CANVI DE PARTICIPAR EN L'AEROPORT. (Serà l'abocador mes gran de l'historia dels abocadors)

2. NOVA LÍNIA DE LLUM DE LA CENTRAL D’ADRALL A ANDORRA 220kw a part dels 500kw QUE JA PATIM. LA POBLACIÓ ES A MENYS DE 50 METRES DE LA SUBESTACIÓ ELÈCTRICA.

3. DESDOBLAMENT DE LA CARRETERA NACIONAL 260 D'ADRALL A LA SEU D'URGELL, DESTRUÏNT L'ÙNICA ZONA VERGE A RIBERA D'URGELLET I MALMETENT LA ZONA DEL RIU CASTELLBÓ I RIU D'ARAVELL, GENERANT MOLTA RUNA I TERRES.

4. GUIXERA A LA VALL DE TOST PER KNAUF
Destruiria tota la muntanya de la Bastida de Tost, fins Cal Maties, traspassant el riu Segre i endinsant-se fins Noves de Segre, agafant els Hostalets fins arribar a La Reula. S’emportaran tot el mineral per tractar-lo a Sant Llorenç de Morunys i com han de reconstruir lo malmès ho emplenarien amb runa.,

5. ABOCADOR AL CAMI DE CAL FRANC A MAS D’EN PLANES (20Has)
S'ubicaria a la zona de 20 Has. del Solà de Besses, sota el camí de Cal Franc, i rebria residus de la construcció per un període de quinze anys, fins a reblir-lo amb un volum de 8000000 m3, suposant un flux de 100 i 150 camions de descàrrega cada dia a través d'una carretera de poc més de tres metres d'amplada.
6. AMPLIACIÓ DE LA GRAVERA DE COMACSA A RIBERA D'URGELLET
Comacsa, planta extractora d'àrids als Hostalets de Tost / Ribera d'Urgellet, està intentant legalitzar segons la nova normativa ambiental l’ampliació de la pedrera. Medi Ambient els ho posa tot ben fàcil.