dilluns, 10 de setembre del 2012

La Generalitat es gastarà 1 milió d'euros per l'aeroport de La Seu?          

L'aeròdrom de la Seu d'Urgell serà un aeroport comercial l'estiu del 2012

Ahir dimecres 27 de juny de 2012 es va celebrar al Consell Comarcal de l'Alt Urgell una reunió de la Taula Estratègica de l'aeroport de la Seu d'Urgell amb la presidència del director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, i la coordinació del delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins. També van assistir-hi representants polítics del territori i d'Andorra.

Finalitzada la sessió de treball, el Director General va anunciar que l'aeroport Pirineus-la Seu, que actualment només és operatiu per a l'aviació particular, passarà a ser comercial l'estiu de 2013 i que, per tant, tindrà la mateixa categoria que el de Lleida-Alguaire. Els tràmits per fer el traspàs d'aeròdrom privat a aeroport comercial van començar el passat mes de febrer. El Govern de la Generalitat ja ha sol·licitat, al Ministerio de Fomento, l'habilitació en aquestes instal·lacions d'un punt d'inspecció fronterera per a vols procedents de països fora de l'espai Schengen perquè puguin aterrar vols procedents d'Anglaterra o Rússia. Amb aquesta finalitat, s'ha iniciat contactes amb companyies aèries per garantir aquest projecte comercial.

Per poder adequar l'aeroport a un ús comercial, la Generalitat invertirà 1 milió d'euros. Així mateix, el propi Govern ha iniciat la redacció del pla director urbanístic d'aquestes instal·lacions amb la previsió de tenir-lo aprovat a principis de 2013.