divendres, 22 de juliol del 2011

PLE de Ribera d'Urgellet de 20 de Juliol de 2011

ORDRE DEL DIA

1. Guixera de Tost
2. Nova Central d'Adrall de 22KV.
3. Central de Biomassa a la Central d'Adrall de 2KV.


Nomeno els punts mes importants.

ACTA

1. El Consistori format per l’equip de govern i la oposició va parlar de la guixera de Tost amb el Directiu i l'advocat de Knauf. Al final van donar pas al públic, tallant-los cada dos per tres, no solament a ells, també als regidors de l'oposició.

Dono fe, que només s'havia llegit el projecte sencer els Regidors de l'oposició i tres persones del públic assistent.

Ens explicaven una pel•lícula que no tenia res a veure amb el projecte. Al dir nosaltres que al projecte hi posava lo contrari, ens van dir:
"TENEIS SUERTE QUE ES KNAUF LA EMPRESA EXPLOTADORA, QUE SEGÚN QUIEN FUERA SERIA MUCHO PEOR" "semblava que després de voler destruir-nos 685 Has. i molt Patrimoni Cultural, encara els hi hauríem de donar les gràcies"

Destrueixen la flora endèmica protegida, la fauna protegida, el nivell freàtic de les aigües i deixen les cases de Tost sense aigua, les fonts, les canals de muntanya, el patrimoni arquitectònic, arqueològic i paleontològic, com les petjades fòssils de l’Edat Pèrmica (de 250.000.000 d'anys)únic a Catalunya.

2. A la nova Central de Peusa a Adrall de 22KV, (CIU sense excepció), li van concedir el permís, en contra de l'equip de l'oposició, que volia que abans es fes una medició de la radiació que suportem a Adrall.

3. Central de Biomassa a la Central d'Adrall que produirà 2KV/hora.
L'alcalde ho va aplaçar fins que no tingués mes informació, la veritat es que era molt tard i tots tenien pressa, no m’estranyaria que fos un Decret d'Alcaldia.

Amb un moment donat l'Alcalde va dir, la Secretaria ha de marxar, a partir d'ara no hi ha Acta.
Seguidament hem vaig sentir atacada, quan va dir: QUE LI HAS DIT A L'ALCALDE NOVES DE SEGRE, QUE LI AGAFAVEN TERRES?
Pués si Sr. Alcalde, el projecte travessa la C-14, el Riu Segre i agafa terreny de Noves de Segre.(sense Acta)

El Sr. Alcalde al final, va renyar a la meva companya que havia dit en un moment de desesperació: Si senyor, això es democràcia (sense Acta)

Lo mes curiós es que a baix, al marxar, la secretaria estava al seu despatx.